Nederlandse tijgers in Kazachstan terug in het wild

Nederlandse tijgers in Kazachstan terug in het wild

Nederlandse tijgers in Kazachstan terug in het wild. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft dit weekend twee Siberische tijgers overgebracht naar Kazachstan. WNF hoopt dat hun nakomelingen de eerste wilde tijgers worden in het Aziatische land waar deze diersoort al zeventig jaar geleden is uitgestorven.

De mannelijke en vrouwelijke tijger, Kuma en Bohdana, gaan leven in een enorm omheind terrein in het Ili Balkasj Reservaat.

Wereldwijd leven op dit moment zo’n 5.500 tijgers in het wild. Ze verblijven vooral in dichtbevolkte gebieden en dat leidt regelmatig tot incidenten met de mens. Reden voor WNF om mogelijkheden te zoeken hun leefgebied uit te breiden naar dunbevolkte gebieden. Zo kwam Kazachstan in beeld. Zeventig jaar geleden stierf de tijger daar uit. De bedoeling is dat daar in 2035 rond de vijftig tijgers leven.

De twee Siberische tijgers werden opgevangen door Stichting Leeuw in Anna Paulowna. Toen bleek dat zij geschikt waren voor voorplanting, kwam het plan om tijgers te herintroduceren in Kazachstan volgens WNF in een stroomversnelling.

Lees het complete artikel op nu.nl

Previous Post
Next Post