Meeste zeeschildpadnesten in 30 jaar bij Antalya

Meeste zeeschildpadnesten in 30 jaar bij Antalya

Turkse dierenbeschermers en vrijwilligers hebben op het beroemde zandstrand van Cirali in de provincie Antalya dit seizoen al 153 nesten van zeeschildpadden geteld. Dat zijn de meeste zeeschildpadnesten in 30 jaar bij Antalya.

Het strand trekt elk jaar veel zeeschildpadden, maar niet eerder werden er zoveel nesten geteld. Het vorige record stamt uit 2018, toen 151 nesten werden gevonden. Het nestseizoen is nog niet voorbij, waardoor er in de komende twee weken mogelijk nog meer nesten bij komen.

Sinds 2000 komen dierenbeschermers en vrijwilligers samen op het strand van Cirali om nesten te lokaliseren en te beschermen. Ook helpen ze de jonge schildpadjes die uit het ei komen om de zee te bereiken. Volgens de vrijwilligers zijn er dit jaar zeeschildpadden teruggekeerd naar hetzelfde strand als waar ze jaren geleden uit het ei zijn gekropen.

Zowel de karetschildpad als groene zeeschildpad komen ieder jaar terug naar het strand bij Antalya. Beide soorten staan op de lijst van bedreigde diersoorten. Turkije telt 22 stranden waar de schildpadden aan land komen om een nest te bouwen. Het Cirali-strand is het bekendst.

Bron: nu.nl

Previous Post
Next Post